Lita inte pa nagon








Vi bestamde oss for att at en promenad igar och kolla runt pa de olika templerna. Pa vagen motte vi en kvinna som var hur trevlig som hellst. Vi tyckte alla att det var roligt att traffa en Thailandare som faktiskt var bra pa engelska och hon skojade och gav oss massa tips. Vi sa till henne att vi var pavag till det stora templet for att ga in. Hon tyckte att det var en dalig ide eftersom vi bara hade en timma pa oss och det behovdes minst 3 timmar for att se allt dar inne. Dessutom var det valdigt dyrt stalle att ga till. Vi pratade lite mera och berattade for henne att dagen innan hade vi tagit en tuktuk runt stan och vi hade betalat 50baht for 1 och en halvtimmas tur, vilket ar ungefar 12 svenska kronor. Hon tittade pa oss med stora ogon och sa att vi blivit blasta, sa mycket pengar ska vi verkligen inte betala. 10baht var per aktur var det ratta priset. Vi berattade ocksa att vi ville aka till en o dagen efter som heter Ko Samet, och vi skulle boka det genom varat hotell. Da skrev den snalla gamla damen ner ett namn pa en turist information vart de ar mycket hjalpsamma och vi kan fa varan resa mycket billigare darifran. Hon skrev ocksa ner nagra gratis sightseeing som vi borde gora, enligt henne brukar dem kosta pengar men det var en speciell Thailandskt dag idag sa da ar allt gratis. Vi blev jatteglada for all hjalp den snalla kvinnan gav oss. Vilken tur att vi traffade henne och lyssnade pa allt hon hade att saga for att fa det sa billigt som mojligt. Hon sa att man ska inte at vilken tuktuk som hellst, utan de gula tuktukarna ar dem som ar billiga. Hon stoppade till och med en for oss. Var inte det snallt? Tuktuk foraren lovade oss att ta oss runt pa alla stallen kvinnan hade skrivit ner pa lappen och vanta pa oss utanfor.

 

Sa ivag akte vi. Jag var inte alls misstanksam nar vi kom in i turist informationen men Toby anade med en gang att nagot var fel. Vi mottes av fyra damer som visade oss en mycket vacker o vart vi borde aka och det var billigt med. De berattade att det ar regn period i Ko Samet sa det var en dalig ide att aka dit nu. Priset for en vecka till den andra on startade med 11 000baht vilket ar ungefar 2500 kronor men vi lyckade pruta ner det till 1800kronor. Det kanske later billigt for en veckas semester men i Thailand ar det alldeles for dyrt. Vi tackade nej och gick darifran och sa fort vi kom ut mottes vi av en olycklig tuktuk forare. Varfor kopte ni inte biljetter for? Sa han. Vi sa att vi maste tanka pa det och hoppade in i tuktuken. Som han hade lovat korde han oss till lycko buddahn och vi stannade och tog lite bilder. Sedan skulle han kora oss till Golden Mount, men plotsligt stannade han tuktuken. Han fragade oss om vi kunde vara sa snalla och kolla lite pa special sydda klader i en speciell shop. Om vi gjorde det skulle han fa 5 liter gratis bensin och vi behovde inte kopa nagot. Vi sa okej eftersom vi forstod att han hade raknat med att fa nagot for turist informationen, vilket han antagligen da inte fick. Vi kom in i shoppen och forsaljaren forstod direkt vad som forsegatt. Sa han forsokte inte ens salja sina dyra Armani kostymer till oss.

 

Vi kom ut till en annu olyckligare tuktuk forare och han tog oss sedan till Golden Mount som han lovade. Vi hade for lange sedan insett att den snalla gamla damen inte var sa snall som vi trodde. Allt hade varit planerat fran forsta borjan. Tuktuken hade statt och vantat runt ett horn pa hennes signal och de visste precis vad de gjorde. Men de raknade inte med 3 snala backpackers som oss sjalva och fick inte ut nagot alls av deras forsok att lura oss pa pengar. Han sa att han inte ville kora oss vidare efter Mount Gold och att vi maste betala. Vi blev lite irreterade over att bli lamnade i Bangkok utan nagon som hellst aning om vart vi var, nar tuktuk foraren faktiskt hade lovat att kora oss vidare. Men han hade kort runt oss ett bra tag utan att tjana nagra pengar sa vi tyckte lite synd om honom och betalade och lat honom kora ivag.

Sa dar var varan forsta erfarenhet av hur de lurar turisterna har. Man kan inte lita pa nagon. Till och med munkarna i templerna ar ute efter turisternas pengar. De satter skampriser pa allt, till och med maten maste man pruta pa.

Jag tyckte att dagen var rolig anda. Vi fick en rundtur runt Bangkok for circa en krona var och de lyckades inte lura oss. Och vi larde oss nagot idag, lita inte pa nagon har i Thailand, alla vill at dina pengar.

Senare pa kvallen gick jag och Toby och fixade frillan. Sa nu har vi bada rastaflator. Jag lyckade pruta ner halva priset och fick ett tre timmars jobb med massa loshar for 150kronor. Snyggt va?


Kommentarer
Postat av: Mamma

Toby.... ja vad hände med den städade killen som kom hit för över ett år sedan ... skägg no less :-) ... men mina kvinnliga kollegor tyckte han var tjusig ändå ... snyggt med flätorna - på er båda ... men är dom inte jobbiga att sova på... själv har jag klippt av halva håret och färgat det knallrött... nu syns jag i höstmörkret !!!

2009-11-14 @ 07:30:23
Postat av: Cissi

Haha ja det undrar jag med?? :) Men han e fortfarande lika snyt\gg visst? :) Lagg ut en bild pa facebook sa jag far se ditt har ocksa

2009-11-14 @ 13:03:01
Postat av: Mamma...

Ja, jag får väl fixa till ett foto så att det syns va snygg jag är i håret :-) Orkar inte så mycket just nu av - trot eller ej - medicinska skäl... blodvärde på 103, nästan bara vatten i ådrorna :-) skvalpar när jag går med andra ord, men inte orkar jag gå så mycket... konstigt att jag orkar träna, men det finns det alltid energi för...

2009-11-17 @ 06:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0